Follow me:

The Music Tag

Ergens eerder deze week of afgelopen week zag ik op Twitter een link ‘The Music Tag‘ voorbij komen van J. haar blog Nice to be Out. Oh leuk, die ga ik even terug lezen! Onderaan het blogje die alweer uit 2014 komt, zie ik mijn naam staan en mag ik hem dus overnemen. Dat heb ik toen ook gedaan en deed dit op messenoire.nl. Jammer genoeg heb ik die niet meer anders had ik die kunnen vergelijken met deze.

Wat is je favoriete artiest/band van dit moment?
9 van de 10 keer zal dit een band zijn, maar op dit moment ben ik helemaal weg van Black Tiger Sex Machine. Oh man, door die cultuur kapot makende klojo’s hoor ik ze nu ook al in mijn hoofd klagen dat deze naam racistisch is en verbannen moet worden.. Anyway, dit uber vette trio uit Canada maakt electronische muziek. Denk hierbij aan electro/house/dubstep. Ik heb redelijk wat bands gehoord in deze genre’s maar nooit is er echt één geweest die er voor mij ver boven uit stak. Skrillex bijvoorbeeld, die heeft een paar toffe nummers maar daar blijft het verder ook bij.

BTSM heeft alleen op hun nieuwste album ‘New Worlds’ 6 nummers staan die ik regelmatig op zet om even flink door de speakers te knallen. En dan vooral het nummer ‘Death’. De opbouw die daar in zit tot aan het zinnetje “I’ll bring you death..” en dan die vette beat! Holy fuck! I mean.. Luister maar eens!

Welke artiest/band zal je altijd goed blijven vinden?
Hm, ergens is dit niet mogelijk natuurlijk. Je kan groot fan zijn van een band maar ook dat kan veranderen door dat ze qua stijl veranderen en je het niks meer aan vind. Dan blijft eigenlijk alleen het “oude gedeelte” goed. Toch? Maar als ik toch wat moet noemen dan zeg ik Linkin Park. Ook al weet ik niet wat de toekomst gaat brengen nu Chester up in Heaven is (blijft onwerkelijk). Ze zijn toch die band die mij door heel wat jaren heen hebben gesleept, ik de muziek toch altijd weer op zoek en met plezier blijf draaien.

Wat is voor jou het beste nummer wat ooit gemaakt is?
Crap, dit zijn er onderand nogal wat. Ik neig naar One More Light maar dat is misschien puur vanwege het feit dat het zo’n speciaal nummer is geworden met Chester en dit tijdens het laatste concert wel zijn vaarwel leek. Ook zijn er nog een paar nummers van bijvoorbeeld King 810. En wat dacht je van He Is door de geweldige Ghost. Nee, dit is een onmogelijke keuze om te maken.

Wat is het meest beschamende nummers dat je in je afspeellijsten hebt staan?
Geen. Ik gebruik deze lijsten nooit. Ja alleen op Deezer maar dan is het gewoon meer een mix van een bepaald genre of die band zijn meest geluisterde muziek etc. Sowieso zou ik zelf nooit echt zulke lijsten kunnen maken omdat ik toch nooit kan kiezen.

Wat is de top 5 van het meest gespeelde nummers in je afspeellijsten?
Laat ik deze vraag anders stellen, in plaats van afspeellijst maak ik er de Flow van. Daarin speelt Deezer muziek af gebaseerd op mijn muziek smaak en nummers die ik als favoriet heb toegevoegd. Ik kan zo niet terug zien welke nummers er allemaal voorbij zijn gekomen, maar ik weet wel dat For Whom the Bell Tolls van Metallica redelijk vaak voorbij komt. Terecht ook, want is het is en blijft één van mijn favoriete nummers van ze.

De rest zou ik eerlijk gezegd niet weten. Maar wel dat Dimmu Borgir, Wu-Tang Clan en Slipknot veel voorbij komen.

Wat vind je het beste album ooit gemaakt?
La Petite Mort or a Conversation with God van King 810. Daar hoef ik serieus niet eens over na te denken. Dit is een album die mij compleet de wereld van de stad Flint, Michigan in sleept. Begin tot eind, een compleet zware trip waarin de muziek alle kanten op vliegt. Zo beuken ze je wereld in en dan opeens zit je in een soort jazz/bleus sfeer waarbij het idee hebt dat je in een kroeg vol rokers staat of zo.. Het is een geniaal meesterwerk die zwaar word ondergewaardeerd.

En als je het album eenmaal goed kent en je denkt er een beeld bij te hebben.. Ga dan maar eens de serie Flint Town kijken op Netflix. De meest geweldige stad ooit in de USA, daar waar ze die water ramp hadden.. Dat geeft dit album nog meer kracht en maakt hem nog specialer dan ie al is.

Wat vind je de mooiste album cover ooit gemaakt?
Hm, hier moet ik goed over na denken en kijken. Want eerlijk gezegd kan ik hier geen antwoord op vinden. Hier kom ik nog wel een keer op terug!

Wat vind je het mooiste nummer voor een soundtrack dat ooit gemaakt is?
De eerste film van Transformers gezien? Die scene waarin de Autobots naar aarde worden geroepen en komen?Nou, dat nummer dus! Arrival to Earth van Steve Jablonsky. Ik geloof dat dit nummer ook gelijk de eerste keer was dat ik bij een film een brok in mijn keel kreeg. Dit weet ik nog omdat ik met mijn neef toen naar de bios ging toen deze net draaide. Geweldig!

Wat is het eerste concert waar je ooit naar toe ging?
Fear Factory in Utrecht. MneMic en nog een band stonden in het voorprogramma. Ook al had ik ze die zomer in 2004 net gezien op Graspop, ik moest gewoon heen. Samen met m’n broer en een oude vriend van hem zijn we toen gegaan. Oh man, achter in die Honda CRX op de bank, voorin 2 rokers en de ramen amper open.. Wat een helse rit was dat! Ik zit nu wel even te twijfelen trouwens, het kan namelijk ook Rammstein zijn geweest.. Nou ja, in ieder geval dus 1 van de 2.

Wat is het beste concert waar je ooit geweest bent?
The Wall tour van Roger Waters. We zaten hoog ergens in de Arena van Arhnem, zagen een mini versie van Roger maar oh, wat een giga-vette show was dat! Er staat zelfs een concert van die tour op Netflix trouwens. Het was echt kicken om The Wall eens live mee te maken. Het opbouwen en vallen van de muur, die klassiekers horen.. Wauw! Can i go back?

Bespeel je muziekinstrumenten?
Nee. Ooit gitaar geprobeerd maar dat werd niks. Laat mij maar gewoon een muziek junk zijn met tig-1000 oorgasmes krijgen.

Heb jij een speciaal liedje met bepaalde mensen?
Tuurlijk, Cirice van de band Ghost is het nummer dat we draaiden toen Laura en ik gingen trouwen. Verder blijft Hey Brother van Avicii altijd wel hangen die ik weer link aan mijn zusje.

Is je muzieksmaak over de jaren veranderd?
Ja en nee? Veranderd zou ik niet zeggen. Eerder dat ik meer open ben gaan staan voor andere muziek stijlen. Iets wat je ook wel terug kan zien en horen in deze tag. En om muziek zoals Britney Spears bijvoorbeeld nooit meer te luisteren omdat ik zo’n pure “metalhead” ben, nee dat zal ik niet doen! Zonde, want als je er van geniet, moet je dat ook zeker doen. Er is al zoveel haat op elkaar en bands.. En waarom? Geniet waar jij van wilt genieten en laat een ander in zijn waarde.

Whoeij! Dit was hem alweer mensen. Beetje lang geworden of viel het mee? Nou zou ik op zich wel iemand anders willen taggen, maar wie?! Haha. Voel je vrij om hem over te nemen, laat maar weten in de reacties of je dit gaat doen of niet.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.