Follow me:

De Tuin: Verplaatsen van de Schutting

Toen wij hier kwamen wonen vorig jaar viel mij in de tuin gelijk al iets op. Een stuk schutting achterin stond iets meer dan een meter terug in de tuin dan de rest. Die stond mooi gelijk met de gang. Waarom die mensen dit zo hebben gedaan blijft een raadsel. De hele winter wou ik er al mee bezig gaan maar moest wachten op het mooie weer. Dit weekend was het dan eindelijk zo ver.

Gisteren rond half 10 pakte ik de nodige spullen en ging ik gelijk aan de slag. Flynn vond het allemaal prachtig en probeerde zoveel mogelijk mee te helpen, de lieve schat. Ik wil de deur vast maken aan de goede schutting maar dan moet ook die boom eruit die er staat.

Dit is ook geen lekker klusje trouwens. Hoe maak je een gat dicht waar een boom staat? Nou, gewoon met kippengaas toch? Zou dit de reden zijn waarom die schutting zo raar geplaatst is? Dat die bewoners gewoon te lui waren om die boom er uit te graven? Nou ja, na flink wat ruig trekken en doen had ik het er toch vrij snel af.

Als ik lekker bezig ben, de deur los heb en de ombouw van de deur uit elkaar wil gaan halen kom ik er achter dat ie toch wel erg losjes in de grond zit. Zal ik eens proberen om hem er gewoon uit te tillen? Euhh ja, dat is het probleem dus.. Beide balken in de grond waren compleet verrot geworden. Dat is even een flinke tegenvaller.. Hoe ga ik dit nou oplossen?

Ik besluit om eerst die boom er maar uit te gaan halen. Daarna kijk ik wel weer verder van hoe en wat. Er zaten flink wat wortels in de grond maar na strategisch graven en hakken kreeg ik hem er verdomde snel uit! Natuurlijk met wat hulp van mijn vrouwtje.

En nu? Hoe ga ik die leegte nou tijdelijk oplossen? Opeens kreeg ik een idee om alles toch neer te kunnen zetten. Of het gaat werken kom ik nog wel achter en ga aan de slag. Ik haal de scharnieren los van de deur, bevestig deze aan de schutting en vervolgens maken we de deur weer vast. Dat is deel 1. Ik graaf een gat en met een puntig paaltje sla ik het gat wat dieper zodat de oude paal er gewoon in kan staan. Dit lukt op zich aardig en wiebelt een klein beetje. Vervolgens maak ik de schutting vast aan de paal zoals hij eerst ook vast zat. Het zelfde geld voor de 2de schutting die er aan vast was gemaakt om dat laatste stukje op te vullen.

Nu zit er alleen nog een metertje aan de zijkant niks. Om dat op te lossen zet ik de containers er eerst maar neer. Daar moet nog een stuk schutting komen (die hopelijk snel komt). Ook daar sla ik een paal in de grond en zit het voorlopig redelijk vast en is de tuin een stuk groter geworden.

Ergens had ik niet verwacht dat ik dit zo voor elkaar zou gaan krijgen. Helemaal niet omdat die palen verrot waren. Er moet nog een hoop gebeuren in de tuin. Komende week gaan we graszoden halen, maandag brengt C. 2 nieuwe palen en zorgen we voor een grondboor zodat het helemaal goed in de grond komt te staan en kopen we misschien al wel wat planten. Met een beetje mazzel hebben we alles snel klaar en kunnen we in de zomer heerlijk genieten van onze tuin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.