Follow me:

Delete Facebook en join MeWe

Het einde voor dat verdoemde Facebook lijkt toch steeds meer werkelijkheid te worden. Het verbaast mij eerlijk gezegd, of nee eigenlijk helemaal niet dat FB nog steeds zoveel gebruikers heeft na het hele privacy schandaal. Volgens mij hoef ik niet uit te leggen van hoe of wat, want het komt wekelijks voorbij in het nieuws en in de kranten. Net als vandaag weer..

Ik vind het prachtig om te zien dat zo’n macht misbruiker als Mark Z. nu alles uit de kast probeert te pakken om zijn eigen imago en dat van FB te redden. De hele hype van het #DeleteFacebook leeft niet echt meer en ben ook benieuwd hoeveel mensen daadwerkelijk hun account hebben laten verwijderen. Zelf heb ik dat wel gedaan en het zelfde geld voor Instagram en WhatsApp. Ergens jammer want ik vind het altijd wel leuk om op social media platforms rond te hangen. Daarom ben ik ook nog steeds actief (of meer dan voorheen) op EyeEm. En dat is ook 1 van de alternatieven die de Metro in hun krantje benoemen.

Ook staat Vero daar tussen maar daar heb ik onderhand mijn account al weer verwijderd. Het leek veel belovend ondanks de problemen in het begin maar al vrij snel liep het dood. Dit komt volgens mij ook vanwege het feit dat Vero alleen maar een app is en geen web versie heeft.

Een ander alternatief dat mijn aandacht pakte vanwege de “gekke naam” is MeWe. In de pauze op het werk installeer ik de app om het even te checken. Volgens diegene in de Metro zou dit qua doen en looks ook veel op Facebook lijken. Als ik mij aan heb gemeld fix ik eerst gelijk mijn profiel even. Daarna kijk ik wat rond en idd, het heeft veel weg van Facebook. Oh, als ze een web versie hebben zou dit echt wel wat kunnen gaan worden gaat er in mijn hoofd rond. Ik start een zoek opdracht in Twitter naar MeWe en zie dat het ook redelijk begint te lopen. Ik kom daar ook een screenshot tegen met de daarin de voorwaarden en waarom je dus zou moeten overstappen naar MeWe;

  • You own your personal information & content. It is explicity not ours.
  • You will never recieve a targeted advertisement or 3rd party content based on what you do or say online. We think that’s creepy.
  • You see every post in timeline order from your friends, family & groups. We do not manipulate, filter or change the order of your content or what you see.
  • Permissions and privacy are your rights. you control them.
  • You control who can access your content.
  • You control what, if anything others can see in member searching.
  • Your privacy means we do not share your personal information with anyone.
  • We dot monitor or mine your data.
  • Your face is your bussiness. We do not use facial recognition technology.
  • You have the right to delete your account and take your content with you at anytime.

Nou dat klinkt al een stuk beter dat Facebook toch? Twijfel je nog steeds? Niet nodig, want net als op Facebook kan je dus groepen maken en joinen. Het zelfde geld voor events. Ook kan je gewoon een tekst update plaatsen met een foto, gif of wat je maar wilt. Neem vooral ook een kijk op de web versie, dan ben je al vrij snel om. Daar zitten ook een paar leuke extra’s bij wat het net wat leuker maakt.

Neem bijvoorbeeld de verschillende statussen onder je profiel foto. Wat ben je aan het eten, drinken, luisteren, kijken, lezen etc. Oke, voor de meeste mensen is dat overbodig om te weten want waarom moeten zij weten wanneer jij aan het schijten bent he? Anyway, zelf vind ik het een leuke toevoeging. En het beste is nog wel, het is gratis en advertentie vrij!

Ja maar voor hoe lang hoor ik je nu denken.. Voor altijd? Ik denk het wel! Als je MeWe joint krijg je standaard 8GB cloud ruimte. Daar hoef je verder ook geen betaal gegevens voor op te geven. Wel kan je dit later doen en meer ruimte kopen als je dat nodig hebt of wilt. Naast dit kan je ook mojis kopen in de MeWe store. Misschien dat daar in de toekomst nog wel meer komt te staan dan alleen die dingen. En dat is een groot voordeel. Want zo halen ze geld binnen en kun je het ergens vergelijken met EyeEm. Daar kan jij je foto’s toevoegen aan de Market/stock bedrijven en staan je foto’s te koop. Verkoop je die, dan krijg je 50% van het bedrag terug. Nou, als je nu nog niet overtuigd bent weet ik het ook niet meer.. Maar zelf hoop ik echt dat MeWe de grote doodsklap aan Facebook zal geven en het er binnenkort bruist van het leven! Zie ik je daar? Zo ja, mij kan je hier vinden.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.