Follow me:

Dagje Uit: Emden & Leer

Het is alweer bijna een week geleden dat we de Duitse grens over gingen naar de plaatjes Emden en Leer. Jammer genoeg regende het in de ochtend en stond mijn hoofd niet echt naar foto’s maken maar toch heb ik wat geschoten. Ondanks dat het zaterdag is, zijn er toch redelijk wat winkels gesloten.

Emden was ik al eens geweest maar niet in het centrum zelf. Leuk om eens te zien en kocht zelfs nog een leuke trui bij, jawel! De C&A! Laura hoopte dat de stoomtrein die er vorig keer stond nog zou staan.

Flynn kan zijn lol niet op en wil alleen maar in de trein staan. Sinds zijn eerste stoomtrein die hij in het echt voorbij zag komen in ons dorp vind ze helemaal prachtig! Hij kijkt nog steeds zo nu en dan dat filmpje. Het is gaaf om zo’n oude machine eens van de binnenkant te zien.

Als of hij de trein zelf aan het rijden is..

Het is gek om zo’n chaotische zooi te zien en te beseffen dat zoiets ooit door onze landen/over de wereld op het spoor reed. We zijn natuurlijk blij met onze moderne treinen, maar zo’n oud machtig groot ding is en blijft toch het mooiste hoor!

Ergens in de middag stappen we weer in de auto. Op naar Leer wat niet zo ver weg rijden ligt. Daar maakte ik helemaal geen foto’s. Ik raakte zelfs een beetje sjaggie omdat mijn knie begon te zeuren en steken. Iets wat al een tijdje niet meer het geval was. Maar dat ik geen foto’s heb gemaakt vind ik niet zo’n ramp eigenlijk. Jaren terug was Leer een heel leuk stadje om heen te gaan. Nu valt het enorm tegen en dat was niet alleen omdat er veel winkels dicht waren. Ja, de volgende stop in Duitsland zal Oldenburg worden. Ook een heel mooi plaatsje om naar toe te gaan.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.