Follow me:

De Tuin: Schep. Zaag. Schep.

Laura was voor de behoorlijk warme dagen al begonnen aan een paar stronken en wortels die achter ons schuurtje zitten. Deze moeten er uit omdat we anders onze achtertuin niet kunnen klaar maken. Voordat we er uberhaupt aan begonnen zei ik al dat het een vrij makkelijk iets zou gaan worden. Omdat die stronken die we er uit haalden toen we hier net kwamen wonen, er zo uit waren. Maar voordat ik aan deze klus begon, was ik gisteren eerst nog even bezig in de voortuin.

Laura kwam die zelfde ochtend in een tuinboek een klimmende hortensia tegen. Toen ik het even op zocht vonden we het gelijk een goed plan om dat in onze voortuin te planten. En dan tegen de muur zodat het in vervloop van tijd om het raam heen gaat groeien.

In de achtertuin plant ik ook nog 2 Fuchias. En sinds kort hebben we ook een appelboom in de tuin staan! Ik heb wat kleine sneakpeaks voor jullie gemaakt. Het complete resultaat komt natuurlijk pas online als alles echt klaar is!

En dan gaan we het nu eens hebben over die wortels. Mag ik eerst even vragen welke idioot op het idee is gekomen om een stuk of 5/7 bomen zo dicht op elkaar te planten naast een boom die er al stond? Wat een ellendige rot klos is dit geworden zeg.

Ik begon er vrij vrolijk mee dankzij een toch nog zonnige dag! Grond weg scheppen met de schep wil amper, met een klein schepje gaat het een stuk makkelijker. Ik dacht dat het allemaal dunne wortels bij elkaar waren. Maar hoe meer grond ik weg haal.. Hoe groter ze worden!

Het ziet er naar uit dat de wortels uit eindelijk bij elkaar komen op 1 plek en daar een compleet dikke wortel vormen. Ofwel, het begint een klus uit de hel te worden! Stug ga ik door want het zal en moet lukken!

Ondertussen was de bijl alweer stuk gegaan en moest ik met de zaag verder. Stukje voor stukje kom ik verder tot mijn kracht bijna op is. Laat maar.. Dit is onbegonnen werk zo! Hier moet een goede zaag voor komen. Die komt hopelijk morgen of dinsdag en dan is het hopelijk allemaal zo geklaard. Ik weet in ieder geval wel dat mijn lichaam op het moment totaal geen zin meer heeft. Maar, zodra we er tegen aan kunnen, stamp ik alles als een motherfucker eruit! Word vervolgt..

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.