Follow me:

Freshy Collected #2

Donderdag zijn we even de stad in geweest na mijn werk. Natuurlijk moeten we dan even bij mijnTafel naar binnen. Daar verkoopt iemand heel veel muziek op cd’s en vinyl. En dat allemaal voor leuke prijsjes want volgens mij is hij zo slim om te kijken wat mensen er op Marktplaats voor vragen. mijnTafel, kennen jullie dit winkel concept?

mijnTafel is een particuliere onderneming naar Fins voorbeeld. Dit winkelconcept van de itsepalvelukirpputori (letterlijk: ‘zelfbedieningsvrijmarkt’, een vrijmarkt waar je dus zelf niet hoeft te zijn om je spullen te verkopen) bestaat in Finland al meer dan 30 jaar en is er niet meer weg te denken uit de cultuur.
mijnTafel wil mensen in Nederland ook de mogelijkheid bieden hun nieuwe, tweedehandse en zelfgemaakte spullen te kopen en te verkopen in een lichte en ruime winkel.

Je kan dus een tafel huren voor een week of langer en daar je spullen verkopen. Het is erg leuk om altijd rond te snuffelen want je komt soms de leukste dingen tegen. De prijzen? De een is lekker goedkoop en de ander wil er zoveel mogelijk uit halen. Daarom ben ik blij met diegene die zijn muziek aan het verkopen is en bij blijft vullen.

Dit keer waren ze ietsje duurder dan normaal en was ik rond de 25 euro kwijt voor 5 cd’s. Ik had er veel meer mee kunnen nemen. Want voordat ik naar de kassa liep stond ik ook nog met vinyl van Roger Waters en Saint Vitus in mijn handen. Na nog een korte check ben ik dus gegaan voor deze 5.

  1. Mastodon – The Hunter
  2. Slayer – World Painted Blood
  3. Testament – The Formation of Damnation
  4. Machine Head – Through the Ashes of Empire
  5. Jacco Gardner – Cabinet of Curiosities

Jacco Gardner (links onder) namen we eigenlijk een beetje mee op de gok en had Laura uitgekozen. Ze zag de cover en vond hem wel leuk en na een korte check op YouTube nam ik hem voor der mee. De rest is allemaal thrash/progressive metal trouwens voor als je het wilt weten.

Jacco Gardner is een Nederlandse multi-instrumentalist. Hij maakt muziek met psychedelische jaren 60-invloeden. 3VOOR12 noemde hem in februari 2013 één van de meest bejubelde Nederlandse muzikanten van dit moment, en dat zowel binnen als buiten Nederland.

Toen ik de cd opzette vond ik het een beetje klinken als The Beatles/The Doors en zelfs Pink Floyd. Als je van dat soort muziek houdt is dit zeker een aanrader!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.