Follow me:

Chester zijn zelfmoord en The Rise of Mike Shinoda

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Chester Bennington zelfmoord pleegde. Het is en blijft onwerkelijk dat ie er niet meer is en we nooit meer de Linkin Park zullen horen zoals we het kennen. Alleen van de oude cd’s en optredens natuurlijk. Ik heb al lange tijd iets in mijn hoofd waar ik het eens over wil hebben. Ik wou dit in een video doen, maar denk dat een blog makkelijker is. Waar wil ik het over hebben? Natuurlijk over zijn zelfmoord en of dit in verband staat met zijn “liefde” voor het album One More Light en de fans die dit album dus compleet de grond in hebben gestampt.

Dat laatste ben ik dus ook schuldig aan. Iedereen zat te wachten op het nieuwe album en hoopte natuurlijk op een nieuwe Hybrid Theory. Toen duidelijk werd dat dit niet ging gebeuren en het een nogal pop-achtig album ging worden sloegen bij veel fans de stoppen door. Maar ook bij Chester zelf eigenlijk. Want voor hem was dit het beste werk wat ze tot nu toe hebben geleverd aan onze wereld. Er was op een gegeven moment een oefen/live sessie waar ze dus een “Hybrid Theory” versie van een nieuw nummer gingen spelen. De manier waarop Chester dat deed vond ik toen niet kunnen en was zelf ook pissig geworden.

Een nieuwe stijl aannemen is prima, maar blijf respect houden voor de fans die je zover hebben gebracht. Als ik toen had geweten, wat we nu weten had ik het wel begrepen. Als je achter iets staat wat je zelf je beste werk tot nu toe vind en iedereen het alleen maar afkraakt en een herhaling van het oude werk wil, ja dan word je ook pissig en reageer je je ook af.

Ik liet het op een gegeven moment los en had zoiets van, Minutes to Midnight was ook geen geweldig album. Daar staan een paar toffe nummers op maar daar blijft het ook bij. Misschien dat na One More Light wel weer een wat sterker album komt. Het kritiek op OML bleef door gaan ondanks dat Linkin Park het album met trots presenteerde. En toen uit het niets kwam zijn zelfmoord. Totaal onverwachts en een grote schok in de muziek wereld. Waarom hij dit heeft gedaan zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen en is ook niet nodig eigenlijk. Maar toch heb ik vaak het idee dat de enorme stortvloed aan kritiek op One More Light en Chester zijn actie in die sessie toch een rol hebben gespeeld in zijn zelfmoord. Hij had het natuurlijk al zijn hele leven moeilijk maar misschien dat dit een final push is geweest? De kracht en mooiheid van One More Light leerde ik pas echt kennen na zijn dood, helaas.

Nou ja, het is een blijft een spinsel in mijn hoofd. Hoe het nu verder zal gaan met Linkin Park blijft een grote vraag. Er zijn veel mensen die “vervangers” roepen die Chester zijn plek in kunnen nemen. Alleen is dit een onmogelijke missie. Neem nou die Linkin Park & Friends Tribute show. Veel artiesten die beinvloed zijn door Linkin Park traden op maar geen enkele kon de teksten van Chester zingen zoals hij het deed. Daarom moet er ook echt geen vervanger worden gezocht, maar een nieuw iemand waar Linkin Park een nieuwe start mee kan maken. En ik denk dat Mark Chavez van Adema daar een perfect iemand voor zou zijn. Hij kan de oude nummers een soort van eigen draai geven en zo kunnen ze toch gespeeld blijven worden, anders maar toch met die Linkin Vibe!

En dan wil ik het nu hebben over Mike Shinoda. Hij is zoals je misschien al wel wist druk bezig met zijn solo album die in juni uit zal komen. In het verleden was hij ook even actief met Fort Minor wat ook een tof project was! Zal de show op Lowlands in 2005 dan ook nooit vergeten. Alleen vond ik die muziek wel wat, uhm hoe zeg ik dit goed? Vrij simpel of makkelijk?

Er zijn nu een paar tracks van zijn solo album uit en dit klinkt totaal niet als Fort Minor (iets wat ook niet zijn bedoeling is natuurlijk). Maar het is als of Chester zijn dood iets in Mike los heeft gemaakt waar door hij nog betere muziek is gaan maken dan hij al kon. Neem nou het nummer ‘About You‘ die ik eerder al had geplaatst. Een zeer bruut nummer waarin Mike zich zelf best wel overtreft om eerlijk te zijn. Die eerdere nummers ‘Crossing A Line‘ / ‘Over Again‘ / ‘Nothing Makes Sense Anymore‘ / ‘Place to Start‘ / ‘Watching As I Fall‘ zijn stuk voor stuk geniaal goed. Het is zijn verwerkings proces en dat merk en hoor je overduidelijk.

Zal dit album dan de rapper legend status geven die hij onderhand wel verdiend? I sure do hope so. Want hij is en blijft ondergewaardeerd in de muziek wereld. Er zijn veel rappers die iets van Mike kunnen leren. Ik hoop dat Mike met dit album ‘Post Traumatic’ genoeg kracht op kan brengen om op een gegeven moment de draad weer op te pakken met Linkin Park. Zo niet, dan hoop ik dat ze Linkin Park houden voor wat het is en samen op een andere manier en nieuwe naam door gaan. Want met de groep bij elkaar weet je gewoon dat je goed werk afgeleverd krijgt. Time will tell i geuss..

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Nicetobeout

  Alweer een jaar geleden?!? Wow jeetje. En ik ben t met je eens dat ze geen vervanger moeten zoeken maar iemand die ze idd naar een nieuw/anders level tilt.

  02/05/2018 at 17:45
  • Reply exmersion

   Yeah, 20 juli om precies te zijn. Tijd gaat snel hé?

   02/05/2018 at 18:28

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.