Follow me:

Dagje Uit: Punt van Reide

Vandaag is het moederdag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Hier begon dat met een ontbijt in bed met de nodige cadeautjes. De ochtend hadden we lekker voor ons zelf met een vrij korte wandeling. Flynn vond het niet leuk dat we terug wilden gaan omdat het bos hier verderop echt ontploft was met neefjes. Echt niet normaal meer! Niet zo gek ook hé, met dit weer. Rond 12 uur komt m’n moeder ons op halen voor weer een gezellig dagje in Noordbroek.

Aan de telefoon had ze het er al over dat we misschien wel naar die ene plek konden gaan en hopelijk wat zeehondjes kunnen spotten. Deze plek heet dus Punt van Reide en ligt in Delfzijl. De meeste mensen denken toch wel aan het industriegebied daar maar je hebt er dus ook prachtige natuur!

Je parkeert de auto en loopt de dijk op waar je vervolgens een super mooi uitzicht over de zee krijgt. En natuurlijk zie je dan bij goed weer onze geliefde Duitse buren. Iets verderop begint een soort landschap wat een miniatuur versie lijkt van bergen aan de kust ergens in Frankrijk, werkelijk prachtig om te zien!

Jammer genoeg zijn de 2 bovenstaande de enige goed gelukte van dit mooie stukje. De rest zijn allemaal een beetje onscherp geworden om één of andere reden.. Wanneer je verder loopt kom je op een soort van gras terecht met allemaal poeltjes en soort kanaaltjes.

Het was op dit moment ergens rond 2 uur/half 3 en de zon brande heerlijk. In combinatie met het iet wat frisse windje was dit enorm genieten.

Flynn was ook overduidelijk aan het genieten. Alleen was hij het er niet mee eens dat er palen boven op de dijk stonden. Die moesten maar omver gedrukt worden.

Als we vlakbij het zeehonden spotters punt aan komen is het al snel duidelijk dat ze er niet liggen. Ja, behoorlijk ver weg zie je op een zandbank wat zwarte stippen bewegen en doen. De Nikon had ik thuis klaar gelegd maar was ik helaas vergeten en heb ik die dus ook niet op de foto kunnen krijgen. Niet erg, want het stukje wilde natuur waar wij vandaag gewandeld hebben was echt enorm prachtig om te zien. Zeker een aanrader als je een paar vrije uurtjes hebt, op vakantie in het noorden bent en wat vrije/makkelijke natuur wilt op zoeken.

Het gebied rond de polder Breebaart trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. Veel van hen komen speciaal voor de zeehonden die vlak achter de dijk liggen. Op sommige dagen liggen er tegen de 300 dieren, waaronder ook jonge zeehonden. De jonge dieren leren in het water bij de Punt zwemmen en jagen op vis.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.