Follow me:

’t Stukje Natuur Naast de Deur

De natuur is op het moment prachtig om door heen te lopen. Als je een beetje veel bij het bos komt heb je misschien ook wel gemerkt dat de rupsen overal aan hun draadje hangen en de nodige kale plekken in bladeren veroorzaken. Deze ochtend gingen wij even een lekker stukje aan de wandel. Onderweg werden we door veel mooie bloemetjes begroet.

Als het we bos in lopen, langs de vijver zoals altijd zie ik opeens wat groens bewegen op een boom. Een rupsje die zijn weg naar boven zoekt. Of naar beneden?

De zon die lekker begint te branden in de bijna strak blauwe lucht op dat moment geeft mooie sfeertjes in combinatie met de schaduw.

Verderop kom je uit op een middel grote zandvlakte. Flynn vind het prachtig en rent als een malle heen weer. Tot hij een kuil tegen komt waar wat in ligt. Als ik het op pak zie ik dat het een stuk boomschors is met daar in een rups. Die dacht vast; als ik hier blijf wachten groeit er vanzelf een groen blad aan die ik kan op eten. Ik heb hem maar even geholpen en in het vele groen verder op gelegd.

Als we wat gedronken hebben in het paviljoen gaan we weer richting huis en schiet ik nog twee leuke foto’s. Het was een heerlijke wandeling door één van onze favoriete stukken natuur. Gelukkig heeft de natuur hier nog veel insecten en andere diertjes te bieden. Aangezien het daar enorm slecht mee voor staat. Hopelijk worden de mensen binnenkort wakker, halen ze die lelijke stenen tuinen eruit en zorgen ze voor extra natuur/plekjes voor de beestjes. Want wees eerlijk.. Jij gaat je zwaar schuldig voelen als de volgende generatie met een dode/lege natuur gaat opgroeien?!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Saskia

    Mooie foto’s!<3

    21/05/2018 at 07:09
  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.