Follow me:

The Rocking Bull

Toen wij kort geleden lekker op vakantie waren in het Brabantse Hoeven kon ik het natuurlijk niet laten om wat muziek winkels op te zoeken. In de stad van Breda zaten 2 goede shops maar toen we een dagje naar Antwerpen gingen kwam ik toch even in een walhalla terecht!

Via Google had ik 2 shops gevonden die in ieder geval open waren. Toen we de auto hadden geparkeerd en richting de eerste vinyl shop liepen werd mijn gevoel/hoofd naar de overkant van de straat getrokken. Ik zag posters van toffe bands en vroeg me af wat dat was.. Toen ik nog beter keek zag ik ook cd’s, box sets en vinyl! WHOA! Roep ik, daar moeten we naar binnen! The Rocking Bull is niet alleen een winkel met muziek en merch voor de liefhebbers maar de ene helft is ook een bar/kroeg. Jammer genoeg zijn we vergeten daar foto’s van te maken.

Ik duik maar gelijk de platenbakken in. Mijn hoofd slaat op hol want ik zie echt van alles wat ik mee wil nemen. Normaal de bakken door kijken lukt mij dan ook niet. Op een gegeven moment heb ik 6 platen in mijn handen..

Het verbaasd mij dat deze winkel vrij goedkoop is. Bij ons betaal je toch net wat meer als je een “bijzondere” plaat koopt. Want ik nam Come Clean van Puddle of Mudd bijvoorbeeld ook mee. Daar zijn maar 1000 stuks van gemaakt op transparant vinyl en koste maar iets van 15 euro of zo. De duurste die ik mee nam was de Braziliaanse import versie van Sepultura’s Morbid Visions en zelfs die was maar 35 euro! Hier in NL wil elke winkel/2dehands verkoper er de hoofdprijs voor hebben omdat het een “grote naam” is.

Maar goed, naast vinyl was er ook nog enorm veel cd’s. Stiekem jammer dat ik daar niet even door heen ben gaan snuffelen maar echt veel tijd had ik ook niet natuurlijk. En met 6 platen in je handen moet je uit eindelijk toch een keuze gaan maken. En naast dat, via Marktplaats had ik ook al een hele lading cd’s gekocht van iemand die veel power metal weg deed.

Voor de rock/metal liefhebber is dit een perfecte shop. Duister en een enorm uitgebreide collectie aan muziek wat je kan vinden. Ook veel “underground” of wat je in andere winkels eigenlijk nooit tegen komt. Dit is dus zeker een aanrader om heen te gaan! Ik zou zelf wel een winkel willen openen hier in Groningen voor deze gasten, haha. Het adres vind je hier onder.

The Rocking Bull
Sint-Katelijnevest 52
Maandag tot zaterdag van 11:00 tot 18:00
Eerste zondag van de maand: 14:00 – 18:00

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.