Follow me:

Basiliek H.H. Agatha et Barbara

Tijdens onze vakantie in Hoeven bezochten we ook het dorpje Oudenbosch. Een plek die je zeker even moet bezoeken als je wat bijzonders wilt zien. Want daar staat een pracht van een kerk genaamd Basiliek H.H. Agatha et Barbara. Een kolossaal gebouw en binnen weet je niet waar je kijken moet!

Op een afstand krijg ik de kerk er wel op, maar als je er voor staat krijg je pas echt een idee van hoe groot het is. Oké, dit valt natuurlijk in het niets met die kathedraal in Barcelona of Koln natuurlijk.

Als je naar binnen loopt word je overweldigd met prachtige kleuren en kunst. Op elke muur, hoek, pilaar en plafond valt wel wat te zien. Van super mooie “tekeningen” tot de beelden. Sommige met sfeerlicht verlicht waardoor het nog mooier toch zijn recht komt.

In het midden bevind zich een plek met een mooi “podium”. Daar waar meneer van de kerk op zondag de mensen toespreekt denk ik. En zelfs dat heeft een eigen “dak” waar ook echt weer enorm veel werk in heeft gezeten.

Misschien zag je het wel, maar toen ik het muur/kunstwerk er achter zag moest ik aan Game of Thrones denken. Al is dit volgens mij een orgel maar wat ziet het er vet uit zeg!

Ik plaats nu best wel foto’s neer en toch zie je eigenlijk maar een fractie van wat er werkelijk allemaal te zien valt.

Ja, als je bijzondere plekken/gebouwen wilt bezoeken en je bent in de buurt van Oudenbosch, dan is dit zeker een aanrader. Je kan er makkelijk een uur of 2 rond dwalen als je goed de tijd neemt om alles te bekijken. En zoals ik al zei, je ziet hier maar een klein beetje. Bezoekje doen?

Adres: Markt 57
           4731 HN Oudenbosch

Maandag t/m zaterdag 09:00 – 12:00 en 13:00 – 16:00
Zondag                         09:30 – 12:00 en 13:00 – 16:00

Van 1 april tot 1 oktober is de Basiliek tot 16:30 geopend.

Iedere zondag vindt er om 11:00 een Eucharistieviering plaats in de Basiliek. Meer informatie vindt u op de website van de Bernardusparochie.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.