Follow me:

Seppe 1949: Breda International Airport

Nabij het dorpje Hoeven ligt het andere dorpje Bosschenhoofd en daar vind je ook het International Airport van Breda. Een middel groot vliegveld waar op zich best veel te doen is. Zo gingen wij op zondag ochtend even een kijkje nemen omdat Flynn ook gek is op vliegtuigen. En wat was het leuk om daar de ochtend door te brengen zeg! Niet alleen vanwege de vliegtuigen…

Bij dit vliegveld kan je namelijk ook parachute springen en dat was deze ochtend volop in gang. In het vrij grote grijze vliegtuig hier onder zaten al wat mensen in die gingen springen. Het weer was echt super lekker en zelf wat heet als je in de zon zat. Ondanks de wat lichte bewolking een mooie dag om lekker een stukje te vliegen. Het ene vliegtuigje na de andere werd dan ook tevoorschijn getoverd.

Sommige moeten natuurlijk ook nog even de tank vol gooien. Je staat er in dit geval vlak naast en de kerosine ruik je dan ook enorm! Laura vond het maar stinken haha.

Eindelijk kan ik even een goede foto maken van het spring vliegtuig. Vrij open in het zicht en wat een lawaai maakt dat ding als ie aanstaat zeg..

Ik zei net al dat het mooi weer was om te vliegen, het werd dan ook met het kwartier drukker en drukker op het veld. Heerlijk om te zien en extra heerlijk omdat Flynn er optimaal van genoot.

Er zijn al flink wat mensen gesprongen maar helaas konden we dat met de NEX-5R niet duidelijk genoeg op foto krijgen vanwege de felle lucht. De ochtend is alweer bijna voorbij en ik vind het wel tijd voor een kop koffie. We kijken of de lunch/eet tent open is en al vrij snel zitten we te genieten van het uitzicht op de vliegtuigen en wachten we op onze bestelling.

Het verbaast ons hoe goedkoop het drinken en alles is. Hier bij ons in Eelde betaal je de hoofdprijs en krijg je amper wat te zien. Oké, het is natuurlijk een vrij groot vliegtuig met de big mofo’s maar dan nog.. Hier zit je eerste rang en kan je optimaal genieten. Naast dat, smaakt het allemaal super lekker!

Ik had eigenlijk nog wat foto’s van ‘De Cockpit’ binnen moeten maken want dat zag er ook super mooi uit! Het voelde als of je op een prachtig mooi groot vliegveld rond liep of ging eten. Iets waar Airport Eelde bijvoorbeeld nog een voorbeeld aan kan nemen. Dit alles hier boven mis ik namelijk echt bij ons. Het is leuk om af en toe een bijzonder vliegtuig te zien landen of zo, maar je staat langs de weg en echt zitten kan niet tenzij je je eigen stoel mee neemt. En anders zit je op het terras maar ver weg van het landen..

Maar goed, Breda International Airport is een must go to als je een dagje uit wilt in deze omgeving. Op de site staat de nodige informatie over wat er allemaal te doen/vinden is. Oh wat ik trouwens helemaal vergeet te melden en helaas nog dicht was die ochtend.. Er is ook een klein museum en van wat ik door het raam kon zien zag dat er best mooi uit!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.