Follow me:

De Schat van Eelde

Al een tijdje was ik zoek naar een goede fiets want mijn knie laat het de laatste tijd flink af weten. Online kwam ik een fiets tegen die er veel belovend uit zag. Gisteren kon ik hem al goed testen toen we naar mijn neefje zijn verjaardag gingen. Dat ging goed en in de avond scheurde ik nog in versnelling 5 met de wind mee naar het dorp toe. Het is echt jaren geleden dat ik zo lekker heb gefietst. Toen we op de bank zaten begon ik al tegen Laura.. Waar gaan we morgen eens heen fietsen?

Ik pakte Google Maps erbij en keek wat rond. Hm, een rondje om het vliegveld fietsen is wel leuk en zijn we nog nooit geweest. Zelfs ik niet met mijn 33 jaar! Zonde, want wat hebben wij enorm genoten zeg. Weg van de bewoonde wereld en het was net of we op vakantie waren.

Dat wij in een natuurgebied wonen is voor veel van jullie niks nieuws. Maar oh, wat wonen wij perfect zeg. De stad redelijk dichtbij, tussen twee bossen in en dan ook nog eens dit allemaal op nog geen 15 minuten fietsen..

We hebben mazzel want het vliegtuig van Nordica staat bijna klaar voor vetrek. Nog een paar minuten wachten…

Als die weg is stappen we weer op de fiets. Om ons heen alleen maar weilanden met graanvelden en natuur.

Als we Yde in fietsen begint het “boeren leven” helemaal tot leven te komen. Veel boerderijen en huizen met eigen dieren. Kippen, geiten, koeien en paarden.

Als we aan de andere kant van het vliegveld zijn lijkt het wel of we in Duitsland zijn beland.

Als we even pauze nemen kan Flynn zijn suprise ei op eten en wat drinken. Want het werd ondertussen toch wel warm in het zonnetje. Als we weer een stuk verder zijn fietsen we Eelde alweer in. En ook daar is het enorm prachtig! Super mooie huizen, weilanden en noem maar op..

Eenmaal op het vliegveld zelf gaan we lekker op het terras zitten, genieten van chocolademelk, ice tea en een heerlijke cappuccino! En natuurlijk van de kleinere vliegtuigjes die op dat moment opstijgen en doen.

Eigenlijk had ik meer van de landschappen moeten laten zien. Maar dat bewaar ik wel voor de volgende keer. Ik schoot zelf vooral met de Nikon en telelens. Laura had de Sony met groothoek wel mee maar daar hebben we amper foto’s mee gemaakt…

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.